Кажи ми, кажи, баба Тонке,
как се раждат герои?
Жените днес вече не могат,
мъжете са по запои...
Нима е било по-леко,
да рипнеш срещу проблема?
Как се събужда човекът
във летаргична система?
Ти знаеш някаква тайна,
кажи я, на днешните млади!
Не може да шие Райна,
дори не може да глади...
Черешите - червей гризе ги,
не стават вече за топче.
Мъже за мъже се женят,
жените не носят рокли...
На тайните научи ме,
да закрещя глашатайски.
До кога Ад ще има
в страната ни Райска?
© Валентин Йорданов All rights reserved.