Малко ли, много ли,
бързо ли, бавно ли.
Късно ли, рано
или насън.
Плитко, дълбоко
или нормално.
Мрачно или
като пролетен дъжд.
Ярко и плътно
или замъглено,
в цвят или въглен,
в профил, в анфас.
Слабо, нетрайно
или перманентно,
всички ли, никоя
или най-често аз.
Рязко ли, трудно
или постепенно.
Вън или вътре
или върху теб.
Нежно ли, яростно
или божествено.
Плосък шаблон
или сън откачен.
Първа, последна,
категорична ли.
Жертва, палач
или спомен горчив.
Минало свършено
или анàтема-
как отлежавам в мислите ти?!
© Ирина Колева All rights reserved.