Румънците убиха Чаушеску,
вкараха министри във затвора.
Пътят към Европа, някак лесно
за нашите съседи се отвори.
А нашето е плевня разградена,
която уверяват ни - палат е.
Наливаме си по вода студена
и патилият, още по си пати.
Народът – гладен, вяра вече няма.
Министрите – в оставка, но остават.
Дори и Президентите са двама.
Един на друг взаимно се надяват.
Комедия във театъра "Европа",
по празниците запада разсмива.
Лъжата е безмилостно жестока,
властта във нея яко се увива.
Въпросът е румънците да стигнем,
макар американците да гоним.
Народът ни в очакване не мига,
защото са очите му затворени.
© Валентин Йорданов All rights reserved.