The work is not suitable for people under 18 years of age.
Намирате си агънце сукалче.
Викнете го - ще дойде доверчиво.
Овцата майка тъжно ще проплаче,
а то ще ви побутне с нос игриво.
Тогава много нежно го гушнете.
Помилвайте, въз къдравата кожа.
Отзад минете и го възкрачете,
така, че да не види ножа.
Придърпайте докрай назад главата.
Със ножа много рязко замахнете.
То ще пищи усетило бедата,
а вие гърлото му прережете.
Избягайте веднага настрани,
че рукналата кръв ще ви лекьоса.
А кръв пере се трудно и със дни,
май амонякът действа по въпроса.
Овцата майка може да ридае,
тя може в тежки сълзи да се дави.
Макар и майка - простичка овца е.
Ще мине малко време - ще забрави.
Сега вземете детското телце,
забийте във корема му ченгела.
Възможно е млекце да протече
от мама дето скоро е поело.
Със ножа остър ще го одерете.
Ще приберете малкото сърце.
След туй внимателно обезкостете
и ето ви го - агнешко месце.
Месцето със подправки овкусете,
смелете го, изчакайте го малко.
След туй кюфтенца кръгли оформете.
Не ги препържвайте, че ще е жалко.
Така се правят агнешки кюфтенца,
от младо, сладко, агънце сукалче.
Обичат ги големи и детенца.
А пък овцата - още нейде плаче.
Автор: ПИ
© Пламен Иванов - ПИ All rights reserved.