Как трудно е да кажа “Сбогом”!
Ти беше мой приятел и любим,
а ето ме - мълча в тишината,
намразил… даже свободата.
Обичам те през мъка и сълзи,
обичам те, макар да ме боли!
Теб единствен търся по света,
с молба - сърцето си да ти даря!
Всички радости на тебе дадох
и тежки мъки с тебе споделих!
Всички пътища по теб изстрадах
и много дни на тебе посветих!
Но нищо не остана, всичко свърши
и сякаш нещо в мене се прекърши,
а твойте устни, стиснати мълчат,
очите сини вече не блестят!
Как трудно е да кажа “Сбогом!”
- сърцето ми едва не изгоря!
Ако отново мога да избирам,
пак тебе щях да избера!
© Мария All rights reserved.