"Не си представях любовта така..."
Дарина Дечева
Никой не си я представя такава -
делнично битова и прозаична,
даже понякога излишно дребнава,
без ежедневното "Аз те обичам!"
Често е твърде досадна и скучна,
с дъх на яхния или на кюфтета,
с порив за нещо отдавна неслучено,
с чувства, които в очите не светят.
Никой не си я представя такава -
някак безлична и даже банална,
без приключения, страст и жарава,
няма дори и следа от скандалност.
Всички мечтаят за приказки. Няма
спящи красавици, тикви каляски...
Има любов - мълчалива и вярна.
Тя е завинаги! Тя е прекрасна!
© Нели Вангелова All rights reserved.