Какво е, ако вземаш, без да даваш
и мериш щастието със пари!
Ако е в нужда някой, тайно се надяваш
да те отмине, да останеш във страни!
Дали това наричат справедливост
безгрешните, но в своите очи,
усмивките са просто от учтивост
а празнотата е голяма и кънти!
Какво е, ако бедния презираш
и търсиш само своя земен дял,
нима не виждаш, че Човекът в теб умира
без никому трошица да е дал!
© Руми All rights reserved.