Какво ли би си купил тук Христос
в съвременното си превъплъщение?
Странен, пък и глупав май въпрос
във този век на пищно разхищение.
Че непременно трябва му i-phone
със Facebook, с постоянен интернет,
да чува на земята всеки стон,
проблеми да решава той безчет.
Да знае всяка лоша новина,
за да го прави най-пристрастно тъжен.
Да има силно чувство за вина
и да се чувства сякаш ни е длъжен.
А болестите с вяра да цери,
да си открие курс по медитация,
часовника си трябва да свери
и да се бори с вечната фрустрация.
Какво ли би си купил тук Христос?
Да, трябва му i-phone и още нещо,
за да даде ни той надежда-внос,
пратете му - поръчката е спешна!
© Таня Гулериа All rights reserved.