Гошко, станал бе голям -
Има - Няма сто години!
Вкъщи готвеше си сам -
без бавачки и роднини!
Той в неделя сутринта
таратор реши да сготви,
без рецепта под ръка -
пожела да го приготви!
Сложи в киселото мляко
копър... олио... и чесън...
Сол, пипер - добави яко -
а вода постави лесно!
И той млечната си супа
с вилица дори разбърка,
после сипа я във купа -
нямаше къде да сбърка!
Предоволен той си сипа
чаша пълна с таратор -
Трябваше да го опита -
бе видял... и доста зор!
И под слънцето на обед
той надигна пълна чаша,
но в мига опули поглед -
беше бедна - тая каша!
Нещо липсваше сред нея,
помириса я... със нос...
Гошко почна да се смее,
липсваше й... магданоз!
Бързо клъцна стръкче, две
и наново - пак опита,
но не беше пак добре
и той започна да се пита:
Аз по памет сложих всичко -
мляко - с чесън и пипер,
копър, който не обичам -
сложих даже - за хабер!
Но какво тогава липсва
в този хубав летен шейк? -
Може ли и вас да питам,
че аз съм мъничко момче!
© Yuri Yovev All rights reserved.