Какво сме без обич?
Без обич сме бедни и празни...
Без обич е пусто –
безименни нижат се дните...
Без обич във делник
превръща се всеки наш празник
и - сив,
монотонен -
животът ни
бавно отлита...
Какво сме без обич? –
си мислим, когато изчезне...
Когато със болка
седим сред познатите вещи.
А пустата къща
е станала призрачна бездна,
погълнала всичко...
И зее самотно насреща...
Какво сме без обич?
Не знаем... Но щом я изгубим,
разбираме колко ни липсва,
когато я няма...
Тя просто отсъства
дори и когато се любим!
Без обич – любов?
Та това си е чиста измама...
16.06.2010
© Георги Ванчев All rights reserved.
Без обич във делник
превръща се всеки наш празник
Какво сме без обич?
Не знаем... Но щом я изгубим,
разбираме колко ни липсва,
когато я няма...
Без обич – любов?
Та това си е чиста измама...
И тук съм съгласна с всяка буквичка!!!