Jun 26, 2013, 7:47 PM

Календар на младостта 

  Poetry » Other
349 1 4

И в месец май цъфтеше младостта ми.

През юни ме настигна мойто лято.

През юли лятото е в радостта ми.

През август птиците се сбраха в ято.

 

В септември птиците ми отлетяха

и есента в прозорците нахлува.

В октомври вятър и мъгла се сляха.

В ноември есента се разлудува.

 

В декември зимата белее само

и спомена за месец май изтива.

Преметнала годините през рамо,

прегърбената младост си отива.

 

Остава сняг душата ми да топли

и майски спомен в стихче да ме чопли.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??