От спомена по теб
в душата камъче стои!
Превърта се
и търси мястото без болка,
а спомена изчуква
и подостря твърдите страни
и само спомените,
като топла кръв изпуска!
Боли, боли, а то си се върти,
и споменът опъва болката до мрак,
таз болка, ръбовете не пести,
и все по плътен,тежък,
споменът то прави!
Животът камъни реди,
дувари след дувари,
а времето от тях твори,
ръбати малки диаманти!
Да ги усещаш ти,
през всички брони,
времето които сътвори,
да глождят и да не забравяш,
тези белези от любовта оставени!
И буташ тез стени,
събаряш вдигнати дувари,
а камъчето те гнети,
не дава ти за нея да забравиш.
Не зная, не разбрах,
кое е любовта, кое мечтата,
но камъчето с ръбчетата
все така стои
и се върти,
покой не дава на душата!
В душата камъче седи,
с ръбчетата, спомени намества,
и чоплиш, чоплиш,
камъчето се върти,
от малко камъче
душата ти пътека каменна реди,
пътека на любовите несбъднати!
Максим Велков
© Максим Велков All rights reserved.