Ако ме потърсиш
в сънищата ти -
ако ме откраднеш
от необичащата те страна,
и ме прекопираш и оцветиш за теб -
аз ще съм заспала своя сън...
Дори и да ми даваш себе си,
осезаем като летен ден -
неоткраднат и обичан,
от орисниците ми дарен...
"Твой съм...", да ми казваш -
загубил се, откраднат
от спящата до теб жена -
дори и себе си да прекопираш,
да оцветяваш себе си за мен...
да съм пожеланата ти нежност
и тъга по юли...
чаено листенце,
съживено
в каната с гореща вода -
като вдъхновение...
Аз ще съм заспала в твоя сън и
може би ще те тъгувам...
04.08.08
редактирано на 21.8.2010
© Нели All rights reserved.