Капе, капе сталактита...
Капе, ама все вода.
Щлюопка си, ала не пита
пий ли ми се туй сега?
Мен обаче ме излъга
че във този лепкав мрак
вино скрил е в някой ъгъл
няк'ъв дъртъв пещерняк.
И затуй кат' гном във мрака
щурам се от край до край.
И го псувам пещерняка
Щото ме излъга май.
Но намерих най-накрая
лепнат с глина на стената
плакат един с блондинка гола.
И разбрах, че в пещерата
на възглавнички – коприна
Празник е на красотата.
:-)
© Ангел Милев All rights reserved.