Всеки се променя пред свободни капитали,
още щом не сте разбрали-явно са ви изиграли,
едни до обяд са спали,
други всяка нощ са крали.
Едните празноглави - се предали,
други същността си са прoдали.
И това е човек - съвестта си е пресирал,
истините цензурирал, любовта си програмирал,
завистта е провокирал и лъжите си лансирал.
Алчността е завладяла времето,
откакто капитала си е купил племето,
а племето от потребители са на стоката любители
- не признава то родители, не разбира и будители.
Има нужда от лечители повече и от учители.
Заглушени от собствени крясъци, заслепени от мътните блясъци,
рисуват се – хулейки чуждите татуси.
До кога ще е така в този ред се пита,
няма много да се бавим - тази ера е промита,
щом сами го леем - ние сме метеорита...
Той на свой си ред няма никого да пита,
истината в пари оплита, труда ни пренасочва-
собствените ни желания насочва.
Хубавото в живота не бележи се с банкнота,
само качеството на делата, определят ни съдбата.
Силата на разума човешки, никога не бърка се с ходове на пешки.
Мнозинството с капиталите затворило очите и на младите,
изградило им преградите и заключило им бравите,
И нека този стих е провокация срещу вековна деградация…
© Красимир All rights reserved.