В представите си за живота
се сблъсквах с многото неща,
в които търсех вярната насока,
до които стигах бавно и пеша.
Напред, назад, надолу и нагоре,
лъкатушех се в моя кораб,
а проблемите са дъжд пороен,
който смело исках да преборя.
Попътен вятър чаках често,
да ме отведе към топлите места,
да сгрея ледените преспи
в скованите от студ сърца...
© Георги Георгиев All rights reserved.