Понеделник отвори очи,
засияли от лятно очакване.
Залюля се на сноп от лъчи
този юлски чаровник и пакостник.
После скочи сам в лодка мечта,
на забраната срязал въжетата.
Беше чул на вълните речта,
вместо шепота тих на дърветата.
И заплува към свой хоризонт,
като пръв капитан на надеждата.
Млад наследник на вятър виконт
и на майка с кръв А+ безбрежност.
Щом обикнеш ти този хлапак
и повярваш докрай в капитана,
от мечтите получил си знак
да преплуваш за тях океана.
22.07.2019
© Мария Панайотова All rights reserved.