Nov 11, 2009, 12:36 AM

Карнавал 

  Poetry
454 0 4

 

КАРНАВАЛ

 

 

Излязох гол на веселия карнавален празник,

море от маски ме повлече в шумния си вълнолом.

Но шут излязох аз, а другите - нормални.

Обърках се

и дълго търсих стряхата на майчиния дом.

 

Намерих я – и смазан, и нищожен се съзрях.

На кривото, от памтивека живо, огледало.

О, богове! – и с дрехи, и със маска бях.

Погледнах през прозореца –

и помен нямаше от карнавала.

 

Всички бяха чисти, сресани, добри.

Лицата им - напрегнати от нещо

много важно.

Те скрили бяха в маски своите души.

Напуснах майчиния дом с душа открита

за съблазни.

 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??