„С най-тънката четка рисуваш трева!
И капчици цветни накапваш едва…
И всяка тревичка е цъфнала, чудно!“
„Но тези боички са толкова трудни!“
„Тогава - картинка от стар календар.
Цветя и калинка“. „Защо пък не? Да!“
„Залепваме само.. Да цъфнат отново!“
„Подарък за мама! Но не е готово…“
Детето се труди: крила, пипала.
И в миг – пеперуда, къде е била?
Дали на небето? Тъй синя! Но малка.
Откри я детето. В една химикалка!
© Цонка Петрова All rights reserved.