Пътуващи облаци,
парчета памук,
плаващи по хоризонтите на слънчевата палитра.
Лица на старци -
сиви скулптури на времето.
Сенките на скитници -
като птици, оплетени в мрежите на вятъра.
Самотниците -
празни гробове сред мрака.
Любовниците -
розов наркотик под завивките в леглата ни.
Светът -
ловец на щaстие,
забил стрелите си в очите на нещастниците.
Смъртта -
съдия в трибунала на времето.
© Делян Пенчев All rights reserved.