Мастилено-небето,
а залеза-червен.
И златно е кубето,
а фона е зелен.
И птица-долетяла,
е кацнала на клон.
По пътя-полетяла,
една каруца с кон.
Девойка с бяла кърпа
размахва и камшик.
Юзди на коня дърпа
във юлския топлик.
Картина от пейзажа
във рамка от очи.
А слънцето е стража
със мечове-лъчи.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Поздрави от мен!