Всяка нощ във сънищата мои
Ти идваш като гостенка копняна
Като онази истинска любов
Тъй дълго търсена, мечтана
С тихи стъпки влизаш във ума ми
И намираш скришната ми стая
Която подредена вече е за теб
И в която дълго съм те чакал
И в нея ти започваш да рисуваш
Наш`те бъдеще, надежди и мечти
Рисуваш път, който заедно със тебе
Можем хванати за ръце да извървим
Рисуваш син и безкраен небосвод
В който като птички влюбени се реем
Рисуваш с цветя изпъстрени поляни
Сред които тичаме и заедно се смеем
И легнали със теб сред зелените треви
Загледани високо в облаците бели
Изпълваме се отново с куп мечти
Пръсти заедно в едно преплели
И ето, че картина след картина
Ти не спираш във съня ми да рисуваш
И всяка следваща е по-красива
И във всяка следваща до мен те има
И докато съм унесен в тези приказни картини
Неусетно идва утрото на следващия ден
Когато съня ми тъй чудесен ти напускаш
За да рисуваш и наяве бъдеще със мен
© Христо Банов All rights reserved.