В нищото под небето
пламък гори,
не пожар в полето,
а огън в душата пламти...
И ето го, ето
човек сред житата стои.
Чака в златистата ръж -
протегнал ръка
един горящ мъж -
любимата за него жена...
А Тя крехко, разцъфнало цвете
сред полето едно
и с бодли, и красиво - и двете,
но с тънко стебло...
Мъжът откъсна това цвете,
за да го има - Защо?
То повехна в ръцете,
а бе само едно...
© Деница All rights reserved.
За да не повяхват цветята се нуждаят от постоянни грижи,както и любовта.За съжаление,често го забравяме...
Пожелавам весели и усмихнати празници и на теб