Експеримент - Макро поезия
По фотографията
на Pepina (Пепа Деличева)
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=205454
„Сълза със сълза…
не си приличат”
Народна мъдрост… от народен човек
Четвърта месечна вноска
Като две капки вода
Изтеклите води метафизично,
родиха в дюзите на топъл душ,
две капки украсени генетично-
Тъмна спирала… Огнен руж.
Закърмени в сапунена коластра
със вяра във пенливи божества
в мечтите си мехуресто растящи,
различни бяха- мрак и светлина.
Едната следваше канален ред…
издигнат пост- течащо кариерен.
От де се взе наклона му проклет-
подхлъзна се, живота стана черен.
Измиваше на хората върху ръцете
просмуканата алчност и греха-
попиваше в пешкира с цветовете
на плачещите горестни петна.
А другата с душа от слънчев лъч-
премахваше двуличните им маски.
Изцеждаше стаена скрита жлъч,
придаваше на погледите краски.
Поливаше гори, поля, цветя…
и с други капки в пълни язовири
струеше в мегавати светлина
със аура, що тъмно не подири.
Ти, пак ще кажеш- всички са едни.
Без капките да разбереш, защо текат.
А може би…
Човешките очи
с различни сълзи плачат всеки път.
Сагата продължава: - различна всеки път!!!
© Борис Борисов All rights reserved.