* * *
Като кораб съм,
като кораб във бурно море.
Със платна разпокъсани
над вълните аз гордо стоя.
Непрестанно отнякъде
буря грозно връхлита над мен.
И ме люшка надменно,
и се киска доволно
Посейдон в непрогледния мрак.
Кораб съм –
в разбушувано, ледно море.
© Вили Димитрова All rights reserved.