Като малка пеперуда
Като малка пеперуда
във пролетната синева
реших да полетя към слънцето,
към неговата светлина.
Влюбена във чудната му сила,
устремена все напред,
в огъня му
неусетно изгорях.
И без да мога да го стигна,
върнах се обратно
с опърлени крилца,
разбрала, че боли
от много топлина.
© Даниела Петракиева All rights reserved.