Aug 28, 2013, 8:45 PM  

Като пране на риза с морска сол 

  Poetry
832 0 0

КАТО ПРАНЕ НА РИЗА С МОРСКА СОЛ

 

в началото

 

ще те накисна със езика на вината си

 

... знам, че е заразно

 

... не съм попитал

 

ще изстържат угризения тъгата ти

и ще се свием тихо във корито «никои»

 

сега

 

по-голи от панелните фасади

по-прашни от крака на градски гълъби

с очи избелени в очакване

на нещото което покрай нас се случва

 

сърца усукани в погнуса

като ръцете на старици изстискват белина в стомасите

... не сме възпрели възела на пръстите

 

... и сенки под очите ще ни издадат пред утрото

 

за изневярата със нощните кръстовища

и за надбягването с фаровете на такситата

почти непреднамерения допир с тъмното...

 

... ще се разбудим прострени пред деня от крясъци на гларуси

и демонстриращи триумфа крепости през бойници в челата ни

ще шепнат

«не съм забравил пътя си към къщи»

  

26. 01. 2010 Варна

© Петко Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??