Mar 27, 2007, 12:31 PM

Като във филм 

  Poetry
816 0 12
Иска ми се да умра...
От този свят да се изтрия...
Като сълза да се стопя,
в коси уютно да попия...

Много горести събрах...
Отдавна чашата прелива...
Под планини от злъч живях...
Забравих думата - щастлива...

Да умра като във филм...
Смъртта ми само да е роля.
И епизода щом сменим -
смехът да бликне в мен на воля...

Вцепенена съм... Лежа...
Чух някой плаче, друг не толкоз...
Яяя... Що народ се извървя!
За сбогом ли или за показ?

Чист парад на суета...
Какви са сдържани... Смирени...
От срещата си със смъртта,
а не че са опечалени...

Бог да прОсти - ще рекат...
И ще побързат да си идат.
А в къщи щом се приберат,
за моя памет тост ще вдигат...

Няма! Няма да умра.
Ще ги осъдя да живея...
Щом с прошка ги благословя,
след тях с криле ще се зарея...

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??