Засвирил е тихо кавал.
Засвирил е долу в полето.
Овчарят душата си дал
и цялата обич в сърцето.
Отлитат на бели криле.
красивите звуци в небето.
Гората със шепот прие.
Дочуха ги даже в селцето.
Как хубав е целият свят,
как пеят горските птици.
Дървета потънали в цвят.
Росата, блестящи искрици.
Лек вятър нежно поде,
чудната песен на ангел.
Балканът ням с ехо зове
емоции в този мечтател.
Докосване, трепет, сълзи.
са скрити сред облаци бели.
Щастлив си, но някак боли
усетил небесните трели.
© Гедеон All rights reserved.