КЕСТЕНЧЕ ЗА СПОМЕН ОТ ВАЛЕРИЙ
... и лятото – слънчасал развейпрах,
отнесе го Вълшебникът с килима,
пет кестенчета, мила, ти събрах! –
да ти е топла идещата зима,
търкаляй си ги в малкото стайче,
и нека ти топуркат по паркета,
ще ти се връщам – спомен за момче,
слетяло ти от по-добра планета! –
ще бъда най-послушното сред тях
на припечето в късния следобед,
като ти липсва моят дрезгав смях
и облаче мълчание от обич,
във джоба на роклето ме гушни,
и тихо ще ти шушна в снеговея,
ще минем с теб през ледените дни,
пък нека ветровете вън беснеят! –
сега ти нося шепа топлина,
ще стигне и за следващите ери...
Да бъдеш най-красивата Жена! –
със кестенче за спомен от Валерий.
22 септемврий 2023 г.
гр. Варна, 5, 00 ч.
© Валери Станков All rights reserved.