May 1, 2008, 6:25 PM

Кестени, кестени 

  Poetry » Phylosophy
616 0 2
Не ти ли пука за света,
не искаш ли да се почувстваш страхотно?
Дишай! Живей откачено тук,
животът ти бе даден сякаш нарочно.
Някой искаше да те види,
как би водил своите борби напред.
Как би повторил всичко,
и как сам бе избрал да бъдеш поет.

И тук земята се надига
и всичко, което виждаш -
кестени, кестени.
Мисълта ти те издига
над себе си, себе си виждаш
обсебен, отнесен...

Не ти ли хрумна, че светът
бе само едно малко преходно място,
откъдето да полетиш нагоре
и от върха вече ще ти бъде ясно
как би могъл да бъдеш звезда.
Облаците сега скриват пътя,
но ято ангели ще те посрешнат с готовност.
Не искаш ли да се почувстваш страхотно?

И тук земята се надига
и всичко, което виждаш -
кестени, кестени.
Мисълта ти те издига
над себе си, себе си виждаш
обсебен, отнесен...

Другите не са важни, защото не те виждат.
Всичко е объркано, когато думите излязат.
Другите не са важни, защото не могат да обичат
и поетът вижда само кестени...

© Христо Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Когато всички виждат само кестени,
    поетът вижда приказни слънца.
    Когато всички вярват в действието
    поетът рицар е на мисълта...
  • Страхотно Христо!Поздравления прекрасен стих!
Random works
: ??:??