Преплувах не един рубеж...
И продължавам по нататък!
Животът е прекрасен кипеж,
ако видя какво е над земята.
Под мен вода,над мен-небе.
И слънчев.И попътен вятър.
Полярната звезда,ако не бе:
едва ли ще те намеря свята!
Ти за любовта си иконостас
пред който аз се изповядам:
там умирам и възкръсвам аз...
Любовта е прекрасна държава!
Килватер-следване в корабен строй
© Стойчо Станев All rights reserved.