Българийо, страна любима,
привет от твоите деца,
които вечно във гърди те носят,
че Ти ЕДНА СИ НА СВЕТА.
Какво, че днес най-бедна си в света?
Нима под дрехата на просякиня
не скътала си Райските поля,
Балкана, Рила и Пирина?
Нима я има нейде на света
туй чудо - Розова градина.
Разцъфнал люляк в утринта
и еделвайс на чуката в Пирина.
Поспри, послушай бистрата вода,
тя чудни приказки разказва...
за храбри ханове, царе, монаси -
за златни страници в световна книга.
Нима напразно те не свели
глави пред всеки тук тиранин?
За тебе, майко, те умряха -
да раждаш синове в свободно време.
Затуй днес с песен на уста -
Българин се гордо аз наричам.
Не плашат ме житейските тегла
и вечно в твоя кръст се вричам.
Честит празник 3-ти МАРТ на всички Откровенци!!!
© Гергана Спасова All rights reserved.