Идвам днес да разбия клишетата
или не - за да ги потвърдя.
Нося ги като стари шишета
на изкупвателен пункт за шега.
Аз ги нося като някакво просяче
за стотинка с ези и тура,
а животът сменил е въпросите
след моя отговор. Просто...Ура!
Хайде, да не задълбаваме
в екзистеции, в сложен въпрос -
живи будим се, някак си шаваме
благодарни на този Живот,
който в нас с шепа захвърлил е семето
( при какви атмосфери кълни?).
Ако искаш да поговорим за времето,
как лекува всички беди.
Как ще мине - как аз ще ти мина.
След още малко ще ми минеш и ти.
Ще дойде следваща Нова година
и няма нищо повече да ни боли.
Ще сме жестоки към себе си, както
може да бъде единствен човекът.
Ще се излекуваме от радост и щастие.
Да живеят, да живеят клишетата!
© Миглена Цветкова All rights reserved.