Aug 21, 2010, 12:20 PM

Ключът и ключалката 

  Poetry » Love
740 0 1

Беседите ни някога са кратки монолози,

но можем ли да спорим, щом страните ни горят?

Душите ни навярно са приличали на некролози -

сега съзирам как останките от моя се топят...

 

Не съм една от всичките ти сладкодумници,

аз рядко хваля и разкривам своето сърце...

Кажи ми... Спомняш ли си стръмните ми калдъръмища -

как - паднех ли - въздигаше ме, сякаш съм перце...

 

Не искам да очакваш повече от погледа:

на него, ако ме обичаш, ще се посветиш.

Така и лесно би узнал за ролята,

с която във живота ми блестиш...

 

Очите ми - това са мойте извори

и позволила съм от тях да черпиш взор!

Сега си сам с ключа към мойте двери,

но, вземеш ли ключалката, си мой до гроб!

 

© Симона Гълъбова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ей,вярно,наистина си Стрелец! Не че вярвам в цялата тая работа със зодиака... Иначе наистина сме много темпераментни и искрени (минути за (само)реклама) Чудесен е стихът,нямам забележки!
Random works
: ??:??