Научих буквите и вече,
мога всичко да чета,
обичам книжките защото,
разказват ми за много чудеса.
Научих за животните в гората,
за цветятя и за билките в полята,
за морета,океани и планети,
за снега и слънцето,което свети.
Книжке моя,сладкодумна,
от мен си винаги по умна,
от тебе аз разбирам и се уча,
с теб в живота ще сполуча.
Книгите ни дават знание,
любов и мъдрост и познание,
водят ни към нови върхове,
разкриват ни незнайни светове.
© ПЕНКА КАМБУРОВА All rights reserved.