Обичам книжки да чета
за жабки, гущерчета и принцеси
и камъчета в речното корито да броя,
но без да мокря своите ръчички!
Обичам да притичвам в лунна нощ
и с Вятърко да бродя из звездите,
Луната да е моят щит и с мощ
да сътворявам из ума си, приказно шегите.
Али Баба на Гретел роклята ще вземе,
Рапунцел , като Спящата красавица ще дреме.
Снежанка пък, като джудже,
ще вади злато от бомбе.
Магьосникът от Оз ще има,
като на Пинокио, дълъг и заострен нос…
А гущерчетата ще са коне,
пък жабките добри крале.
Принцесите ще са добрички,
ще свирят и играят с мен
и ще ни пеят сладки малки птички
и всеки ще е от Доброто окрилен.
Обичам книжки!И всяка нощ ,
когато нова прочета,
заспивам сладко, като в кош
и с фантазията моя
политаме в съня.
© И.К. All rights reserved.