Когато двама се срещнат,
преплели очи
и чрез погледа
срещата премине по кожата,
когато с душата си
говорят на "ти"
и така
обезсмислят въпросите.
Когато се срещнат
на някакъв път,
далеч
и отвъд коловозите,
когато внезапно
притихне светът
и тя почувства Него
с утробата.
Когато в мълчание
узнаят всичко
за себе си
и за него е Тя без съмнение,
когато излишни
станат всички часовници,
защото минутите
се побират в доверие.
Когато двама се срещнат,
преплели ръце,
и животът им
слива пулса на вените,
тогава от двама
се превръщат
в един
и любовта им
превзема
дори времето.
© Надежда Тошкова All rights reserved.