Когато любовта ти каже сбогом,
недей. Не я изпращай със омраза.
Върни се във началото отново,
в рождествено-цъфтежната и фаза.
Спомни си как смехът и се ронéше
със цвят от вишна - бал на пеперуди.
И в четири ръце светът лежеше
в гнездо от обич, без да се събуди.
А фойерверкът, блеснал във очите,
със думите "обичам само тебе"?
Как две сърца, захвърлили юздите,
стопираха забързаното време?
Когато любовта ти каже сбогом,
с достойнство изпрати я да си иде.
Дори да си я срещнал мимоходом -
докоснал си я. Значи си щастливец.
© Гергана Иванова All rights reserved.
с достойнство изпрати я да си иде........
не винаги е лесно да запазиш достоинство.Все пак поздравления.