Пред тъмния прозорец си седя
Звездите гледам и луната...
И чудя се, какво ли правиш ти сега
И твоят взор ли е в посока небесата?
Представям си, как част от мен изпращам,
във нощите над теб да свети,
когато ти е тъжно и сама си...
и пиша... но как да те прегърна с някакви куплети?
Отбивам се до твоето прозорче
Като ветрец отвял пердето ти
И на первазчето листо оставям
листо едно чинарено, да ти напомня за селцето ни...
Желая ти във дните - много радост.
lвъв ъгълче на устните – усмивка.
Утрините да са мъркащи и сладки
а вечер с близки хора – глътка вино пивко.
Пред тъмния прозорец си седя
Звездите гледам и луната...
И чудя се, какво ли правиш ти сега
И твоят взор ли е в посока небесата?
И ако е така –
желание си намисли и като мен загледай се в звездата.
© Ирен All rights reserved.