* * *
Когато се старее на години,
това не е кошмарно или грозно,
щом блясъкът в очите още син е,
и блещука с мирис на... "помпозното",
издават те, че там - душата,
наднича чиста - вечно млада,
какво от туй, че рухнал'е снагата,
и от разни болки, леко страда...
Сърцето още следва ритъма,
ритъма на... хиляди любови
и няма нужда да го питаме,
готово ли е да посрещне нови...
Любовта, тя... възраст не подбира,
тя влиза в теб, изпълва те и блика,
премята се, кипи, извира,
различна винаги и... многолика...
Но... видиш ли, наближаваш петдесет
и вече я познаваш тъй от близо...
Знаеш... и какво ще донесе,
а "плътта ти" вдига мизата...
Но... щом държа ръката ти все още
и тръпката в душата ми напира,
и щом без тебе незаспивам нощем,
какво тук има да избирам...
Дали пък, ако някога загубим
един от нас... Или пък тръгнеш си от мене?!
Не бих желал да ме събуждаш,
но.... това е вече,
друга тема!...
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.
по-важното е влюбеният дух
(А той на тебе никак не ти липсва)
И млад ще те държи на цифрите напук