Преграда всяка Тя ще разруши,
в буен огън искрата ще превърне,
в своята прегръдка две души
любовта внезапна щом прегърне!
Дотичах в парка
с елегантен анцуг
от известна марка
в уреченият час.
Плахо към пейката
пристъпих аз.
Първа среща!
Двойка приятели
и Тя - насреща!
Те отдавна се сдушили,
ние не сме се виждали,
нито сме били
поне за миг
някъде в лабиринта
на живота многолик.
Лудва сърцето
от нашата близост!
Политам към небето
усетил й дъха,
замаян, щастлив,
изкачил върха
досега недостижим.
С нея вече
прегърнати вървим
Стоим двама
съвсем сами...
Захвърляме срама
докато полетим
на любовта с крилата,
сладостта да споделим.
В нощта прекрасна
изгаряме в огъня
на прегръдка сластна!
Утрото слага края
на обещания, клетви,
на среднощната омая.
Прегръдки със сълзи,
махам за сбогом
след автобуса в зори!?
© Никола Яндов All rights reserved.