Jun 4, 2009, 8:27 PM

Когато Приятелството... 

  Poetry » Civilian
808 0 0

Когато Приятелството
прелива от чашите
и Щатите вече са
мнимо препятствие,
а знанието за деня
не носи тъга,
а носи изящна
и пъстра дъга,
тогава се взираш
в покоя и чуваш
как лятото тръпне
за есенна шума,
как виното стене
във чудни гроздове
преди да се влее
във слово отново,
как боси крачета
по пясъка тичат
и всичко е просто -
“Обичаш - обичат...”,
как времето грее
и пее с безстрашие,
когато Приятелството
извира край чашите...

© Недялко Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??