Когато си далече от дома
и друг е аромата
на вятъра в косите на жените...
и липсват слънчогледовите ниви
в безкрайност пръснати под синьото небе
оставаш само ти
и дарбата, която носиш.
И стиснал шепа пръст от родната земя,
толкоз малка, ала толкова безкрайна...
посееш ли във нея с грижа и талант
мъничкото зрънце на успеха,
ще израсте от него истинска гора
и в нея славеите сладкогласни
гнездата си със удоволствие ще вият.
© Ангел Милев All rights reserved.