Nov 6, 2020, 9:59 AM

Когато си самотна 

  Poetry
366 0 0

Когато се почувстваш самотна,

дори от хора да си заобиколена,

когато си толкова сиротна,

когато душата ти е ранена;

 

когато си объркана, смирена,

когато няма на кого да се довериш,

когато си до болка обезверена,

когато страдаш и мълчиш;

 

когато представата ти за света е погрешна,

когато гледаш на нещата черно-бяло,

когато мъката ти стане безутешна,

когато изгубиш надежда изцяло;

 

когато от мъка ти прилошава,

когато се давиш в сълзи,

когато болката те задушава

и не умира, продължава да пълзи;

 

тогава спри и се огледай -

светът не свършва с твойта скръб,

дълбоко в душата си се вгледай

и на надеждата не обръщай гръб;

 

защото надежда винаги има

- дори да е колкото капка мъничка,

и в най-бурната и страшна зима

знай, не ще останеш самичка!

© Татяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??