Когато видя падаща звезда
аз винаги си нещо пожелавам:
дали ще е за мен или света,
обичам аз доброто да раздавам.
Да има мир по цялата земя,
да няма никъде деца убити,
да няма никъде в света война,
да няма майки в гробове зарити!
Писмото ми – послание за мир
в морето Черно аз в бутилка пуснах
да плува в тази необятна шир,
но в миг звездата пламна и угасна.
Не свети вече моята звезда,
но все пак знам, доброто побеждава
и ще се сбъдне моята мечта:
в сърцата ни любов да се вселява.
© Силвия Милева All rights reserved.