Когато заговорим за любов,
замлъкват птиците,
за да улавят думите ни;
утихва вятърът
и чува стъпките ни.
Когато заговорим за любов,
гората се полюшва под дъха ни,
зверчетата притихват във бърлогите
и дишат с нас по-учестено;
небето пламенее възвисено
и слънцето прихлупва всичко живо,
за да дочуе шепота ни.
Земята се смълча пред любовта.
© Кети Рашева All rights reserved.