Някакви, люде безумни,
отнеха ти, Господи, правата,
с ракети и откоси куршумни
раздават правда на земята.
Надават страшен вой
сирените в градовете и селата,
по пътищата бежанци безброй,
плачат майки с децата.
Ще ли дойде Видов ден,
или иде краят на земята,
какво ще бъде в други ден
неможе днес да се смята!?
© Никола Яндов All rights reserved.