Dec 13, 2011, 9:24 PM

Кой си ти? 

  Poetry
612 0 0

Кой си ти?
Може би си...
Прозрачния и непредвидимия,
като буря лятна,                                                                         

трудно укротимия.
Неочакван и някак заблуден.
Странно мълчалив и 
сладко приказлив.
Ти си този, който е 
объркан и досадно сериозен,
на моменти невъзможен.
Наивен като мъничко дете
с мъжко тяло и лице.
Този с нежното сърце
и здравите ръце.
Кой си ти?

Може би си... този...
Лудият и предпазливият
като залива небрежният, красивият.
Този, който се съмнява,
стреми се живота си да управлява.
Сякаш всички тайни знае,
а в живота не прилага.

Ти ли си?

Този, който чувствата си не прикрива
и никога не се разкрива.
Като слънце пълен и 
като в мъгла изгубен.
Ти си този,
който си играе,
а правилата на играта
май не знае!

© Деница Гогова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??