Кокиченце бяло и мило,
как главичка си свило.
Колко много те харесвам
и с много трепет те очаквам.
Ти, кокиченце малко и красиво,
нежна капка от небето сиво.
Даряваш ме с толкоз наслада
и събуждаш душата ми млада.
Когато ви видя, сгушени в туфи,
думите мои избликват в строфи.
Така ми се иска да ви прегърна
и с моята обич да ви обгърна.
Ти, кокиченце малко, красиво,
радваш моето сърце.
Както искрената любов голяма
топли моята нежна душа.
© Аз All rights reserved.
листенца надолу извило
как искам и аз да израстна
до тебе от бялата пряспа.
Поздрав!